Verzorging en onderhoud

Om lang plezier te hebben van uw sieraad is het belangrijk het goed te onderhouden. Hier volgen een paar tips:

  • Draag uw sieraad niet in bed, het zal de levensduur aanzienlijk verlengen.
  • Bij zware arbeid, sporten, douchen en werkzaamheden zoals bijvoorbeeld tuinieren, is het altijd beter voor het sieraad en veiliger voor uzelf om het van te voren af te doen.
  • Voorkom overmatig contact met parfum en crèmes, het beste kunt u uw sieraad om doen nadat u uw crème, make-up of parfum heeft aangebracht.

No Time To Waste

De uurwerken uit de collectie “No Time To Waste” zijn voorzien van een laag extraharde UV epoxy. Dit is om te voorkomen dat er vocht bij komt en om er voor te zorgen dat u niet blijft haken aan de kleine onderdelen. Bij intensief en langdurig gebruik kunnen er na verloop van tijd kleine krasjes ontstaan op deze laag zoals dat ook voorkomt bij bijvoorbeeld kunststof horlogeglazen.

Afwerking

Is uw sieraad mat afgewerkt, dan kan het door het dragen iets glanzender worden. Andersom kan een hoogglans gepolijst sieraad na een tijdje juist matter worden. Dit is een normaal proces.

Een sieraad van zwart zilver is gebeitst, dit betekent dat alleen het oppervlak donker van kleur is. Door het dragen zal de beits er op de stootvlakken afslijten waardoor de originele zilverkleur weer te zien zal zijn.

Al deze veranderingen in het materiaal die ontstaan door het dragen, zijn niet te voorkomen en vaak juist mooi. Wilt u toch dat uw sieraad een opknapbeurt krijgt, laat dat dan 1x per jaar doen.

Ringen en armbanden

Ringen en armbanden zullen sneller gebruikssporen vertonen omdat deze ‘stootgevoeliger’ zijn dan hangers en oorbellen maar bij normaal gebruik zult u lang en probleemloos kunnen genieten van uw sieraad.

Zilver

Zilver kan na verloop van tijd zwart worden / aanslaan. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van het zilver maar is een natuurlijk proces. Zilver oxideert o.a. onder invloed van zwavel in de lucht maar bijvoorbeeld ook bij bepaald medicijngebruik, chemicaliën in schoonmaakmiddelen of een hoge zuurgraad van de huid. De mate van de aanslag is van persoon tot persoon verschillend.

Mocht u hier last van hebben dan kunt u uw sieraden voorzichtig schoonmaken met een silvercleaner. Past u daarbij wel op eventueel aanwezige stenen in het sieraad en probeer zoveel mogelijk de epoxy in het sieraad te ontzien.

Dit is niet van toepassing bij sieraden waarbij bewust een zwarte laag is aangebracht. Deze mogen niet met een silvercleaner behandeld worden.

Sieraden die zwart worden vallen niet onder het retourrecht.

Schoonmaken

Als u zelf uw sieraad wilt schoonmaken dan kunt u daar het beste warm water met groene zeep en een zachte tandenborstel voor gebruiken. Mocht u na het lezen van het bovenstaande nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen.