Algemene voorwaarden

Algemene leverings-en betalingsvoorwaarden

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en bestellingen. Zowel IK sieraden als ook de klant erkennen elektronische communicatie en zullen de geldigheid of het juridische effect daarvan niet ontzeggen vanwege het enkele feit dat de communicatie elektronisch is.

Aanbod

De sieraden zijn niet altijd op ware grootte zichtbaar omdat elke monitor verschillende instellingen kent. De weergegeven kleuren van de sieraden kunnen afwijken van de werkelijkheid. Doorgaans zijn de sieraden slechts eenmalig leverbaar tenzij anders overeen gekomen met de klant. Speciale aanbiedingen op de site zijn geldig zolang de voorraad strekt. IK sieraden honoreert geen aankopen tegen overduidelijke foutieve prijzen vermeld op de website.

Bestellen

Via de webwinkel https/://iksieraden.nl kunt u gemakkelijk uw bestelling plaatsen. U ontvangt dan per email een bevestiging van uw bestelling. Na ontvangst van de betaling wordt uw bestelling in behandeling genomen en zo spoedig mogelijk verzonden. U ontvangt een bericht met track & trace code wanneer uw bestelling is verstuurd.

Betaalwijze

Alle genoemde prijzen op deze website zijn consumentenprijzen in euro’s, en zijn inclusief BTW. U kunt op verschillende manieren betalen: Door middel van IDEAL, creditcard, PayPal, of vooruitbetaling op bankrekening. Als u van het laatste gebruik wilt maken neemt u dan contact op via email  info@iksieraden.nl

Verzendkosten

Pakketten worden verzonden met PostNL.

Binnen Nederland:

 • Bestellingen worden aangetekend met track&trace naar u verstuurd via PostNL.
 • De kosten hiervan zijn €8,45
 • Bestellingen binnen Nederland vanaf €250,- worden gratis aangetekend verzonden.

Buiten Nederland, binnen Europa:

 • Bestellingen worden aangetekend met track&trace naar u verstuurd via PostNL.
 • De kosten hiervan zijn €15,50

Buiten Europa:
Verzendkosten op aanvraag.

Eigendomsvoorbehoud

Het eigendom van de door IK sieraden geleverde sieraden gaat pas op u over, indien u al hetgeen u op grond van enige overeenkomst aan IK sieraden verschuldigd bent, heeft voldaan. Het risico ter zake van de geleverde artikelen gaat van moment van levering op u over.

Levertijden

De levertijd kan per artikel verschillen. Sieraden die voorradig zijn worden na ontvangst van de betaling  binnen 1-3 werkdagen verzonden. Indien een sieraad op maat gemaakt moet worden of nog in epoxy hars gegoten moet worden, heeft dit een langere levertijd, en zal IK sieraden de bestelling binnen 1-2 weken te versturen. U wordt op de hoogte gesteld van de levertijd.

Bij speciale opdrachten zal de levertijd in overleg met de klant bepaald worden.

Annuleren

Als u de bestelling wilt wijzigen of annuleren, dan dient u dit zo spoedig mogelijk, binnen 24 uur te doen. Doe dit per e-mail via info@iksieraden.nl.

Het wijzigen of annuleren van uw bestelling is alleen mogelijk als deze nog niet is verstuurd. Sieraden die speciaal voor u gemaakt worden of zijn gemaakt, kunnen niet geannuleerd of geruild worden.

Ruilen of retourneren

De sieraden van IK sieraden worden met veel aandacht en zorg gemaakt. Mocht u desondanks niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u deze binnen 14 werkdagen ongedragen en onbeschadigd in de originele verpakking retourneren. Sieraden die speciaal voor u worden of zijn gemaakt kunnen niet geretourneerd of geruild worden. Retourzendingen dienen vooraf kenbaar gemaakt te worden via email info@iksieraden.nl. (De kosten van het versturen en het risico van de retourzendingen zijn voor rekening van de klant.)

U kunt uw pakket aangetekend met bijbehorende factuur retourneren naar het volgende adres:

IK 
Diana van der Wal
Burgemeester Bosstraat 46
3043 GD Rotterdam

Let op:

 • Vermeld GEEN woorden als edelsmid, goudsmid of juwelier in het adres of op de verpakking.
 • U kunt uitsluitend artikelen ruilen of retourneren die gekocht zijn in de webshop.
 • Het aankoopbedrag wordt exclusief de verzendkosten op uw rekening terug gestort binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending.
 • Retourneren van producten is voor uw eigen risico. Het is verstandig bij retourzendingen een verzendbewijs te vragen.

Van het retourrecht zijn uitgesloten:

 • Voor u speciaal ontworpen en vervaardigde sieraden
 • Speciaal op maat gemaakte sieraden, deze vallen niet onder het wettelijke retourrecht

Garantie

Het aankoopbewijs dat bij iedere bestelling wordt meegeleverd is uw garantiebewijs.

Garantie is van toepassing :

 • Wanneer het door u bestelde artikel tijdens verzenden naar uw adres beschadigd blijkt geraakt of ondeugdelijk blijkt bij aankomst.
 • Wanneer het artikel binnen 6 maanden na aankoop een technisch mankement vertoont buiten uw schuld om.

Garantie vervalt bij :

 • Onkundig en niet bedoeld gebruik van het sieraad.
 • Verlies of diefstal
 • Gebreken die zijn ontstaan door slijtage, slecht onderhoud, alsmede ontstane verkleuringen door medicijngebruik, zuurgraad van de huid en/of transpiratie.
 • Gebruikssporen vallen niet onder garantie.
 • Het verstreken zijn van de wettelijke garantieperiode.

Klachten

Wanneer u niet tevreden bent met uw bestelling, kunt u daarover contact opnemen met IK sieraden via email info@iksieraden.nl

Privacy

De door u verstrekte persoonlijke gegevens voor betaling en bezorging zijn strikt vertrouwelijk en stellen ons in staat de betaling te regelen en de artikelen bij u te bezorgen. IK sieraden stelt de ter beschikking gestelde gegevens niet aan derden beschikbaar tenzij na medeweten en goedkeuring van de klant.

Disclaimer

Alle prijzen en informatie op deze site zijn onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. IK sieraden doet er alles aan om de informatie die zij aanbiedt op deze site zo volledig en nauwkeurig mogelijk te laten zijn. Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.

IK sieraden
Diana van der Wal
Burgemeester Bosstraat 46
3043 GD Rotterdam
(bezoek op afspraak)
info@iksieraden.nl
KvK nr, 78087805
BTW NL003285740B27
Telefoon +31 6 44144554

Datum:  01-10-2020 IK.Sieraden