Het gezicht achter IK

IK ben Diana van der Wal, een creatieve geest die geniet van muziek en mensen. Rotterdam is de stad waar ik met trots geboren, getogen en gevestigd ben.
Als echte nuchtere Rotterdamse houd ik van architectuur en de dynamiek van de stad. Deze voorliefdes zijn dan ook terug te vinden in de moderne sieraden die ik maak.

De opleiding tot goud en zilversmid volgde ik in Schoonhoven om kort daarna samen met een compagnon goudsmederij “In de Ban van de Ring” op te richten in het hartje van Rotterdam. Hier heb ik 10 jaar lang met veel passie en plezier sieraden gemaakt. Na de verkoop van het bedrijf en een korte pauze keerde ik uiteindelijk toch weer terug naar de werkbank, de plek waar het allemaal begon.

Achter de werkbank voel ik mij het gelukkigst en mijn focus ligt nu op het maken van de eigentijdse collectie¬† “No Time To Waste“. Deze collectie bestaat uit een serie unieke sieraden waarbij ik oude uurwerken een nieuw leven geef. Ik hou er van om de schoonheid te laten zien van iets dat oorspronkelijk alleen praktisch nut had. Mijn fascinatie voor de tijd en de liefde voor het vak komen samen in deze eigenzinnige collectie.

Architectuur, industrie en techniek inspireren mij waardoor de stijl van mijn sieraden te omschrijven is als strak en modern, met een ruw randje en een knipoog naar de tijd.

Natuurlijk is er ook altijd nog ruimte voor werk op maat, want het blijft mooi om een sieraad te kunnen maken dat volledig ontworpen is naar de wensen van de klant.


IK staat voor Individueel & Karakteristiek omdat een sieraad iets zegt over degene die het draagt. Daarom geef ik mijn sieraden ook graag iets persoonlijks mee waardoor het uniek is voor de drager. Dat vind ik een van de mooiste kanten van mijn vak.

Heeft u zelf een uurwerk dat u wilt gebruiken in een sieraad?

Of bent u in het bezit van oude sieraden die u graag zou willen vermaken naar iets dat beter bij u past, vraag dan naar de mogelijkheden.

Ik denk graag met u mee over een persoonlijk sieraad.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.