Maatvoering

In de collectie “No Time To Waste” wordt epoxy gebruikt om de uurwerken te beschermen tegen vocht en beschadigingen. Dit heeft als gevolg dat het groter of kleiner maken van een ring lastig of onmogelijk is. De epoxy is niet bestand tegen de hitte of kracht die gebruikt word bij het aanpassen van de ringmaat. Het is dus belangrijk dat u vooraf weet welke ringmaat u heeft.

De meeste ringen in de webshop zijn nog niet ingegoten, hierdoor is het soms mogelijk om de ringmaat nog iets groter of kleiner te maken. Vraagt u vooraf naar de mogelijkheden voor vermaken of eventueel opnieuw maken van een ring als deze niet de juiste maat heeft.

Om te bepalen welke ringmaat u heeft kunt u kosteloos een ringmaatje aanvragen. Ook kunt u een goed passende ring opmeten met een liniaal of schuifmaat.

 

Ringmaatje

Als u uw ringmaat wilt opmeten met een gratis ringmaatje, stuur dan een email naar info@iksieraden.nl onder vermelding van “RINGMAATJE” en uw adresgegevens. U zult het dan per post ontvangen met de bijbehorende instructies.

 

Liniaal

Plaats een ring die goed past op een liniaal en meet hoeveel mm de liniaal aangeeft aan de binnenkant van de ring. Tel dus niet de dikte van de ring mee. Het aantal millimeters is tevens de ringmaat dus meet u 17,5 mm dan heeft u maat 17,5.

 

Schuifmaat

Heeft u de beschikking over een schuifmaat dan kunt u tussen de punten van de schuifmaat ook heel nauwkeurig het aantal mm aan de binnenkant van de ring opmeten.

  • Let op! Als u twijfelt tussen 2 maten kies dan de grotere maat.
  • Meet uw ringmaat nooit bij extreme temperaturen, kou en warmte doen de vingers slinken en opzetten. Kies daarvoor dus een geschikt neutraal moment.
  • Wanneer een ring voor u op maat is gemaakt is het niet meer mogelijk om te ruilen.

 

Armbanden en Kettingen

Als u de lengte van uw armband of ketting wilt weten en u heeft geen bestaande, goed zittende armband of ketting die u kunt opmeten, gebruik dan een touwtje. Om de maat van uw arm te meten doet u het touwtje losjes om de pols zodat de armband later niet te strak zit. De lengte van het touwtje meet u op met een liniaal of ander meetinstrument.

Voor de lengte van de ketting doet u hetzelfde om de hals, u kunt voor een spiegel bekijken wat u een mooie lengte vindt.

Tip : Doe een bestaande hanger aan het touwtje om te zien hoe ver het doorzakt als er gewicht aan het touwtje hangt, dit geeft een beter beeld van hoe de ketting later zal vallen om uw nek.